Frank Vanhooren is geboren op 6 juli 1963 te Nieuwpoort.

 

"Na een intense periode als beeldhouwer van o.a. marmer en blauwe hardsteen,maar ook diverse andere materialen, had Frank het besluit genomen om afstand te nemen van werk dat in de eerste plaats decoratief was. Nu moesten gevoelens, emotie en expressie het primaire worden. Dit nu reeds meer dan 16 jaar.
Zijn jarenlange fascinatie voor het innerlijke en Oosterse filosofie hebben hierbij een rol gespeeld.
Ook op het gebied van techniek maakte hij een ommezwaai. Hij maakte zich het vouwen van klei meester, ook wel een vorm van origami genoemd. Alle afleiding van het gevoelsmatige wordt uit zijn werk verwijderd. Het raken van het publiek is zijn doel.  Een tentoonstelling van Frank is er een om te ZIEN en niet alleen om te kijken.
"

 

 

"Frank zijn keramiek werken liggen  dicht bij de schemerzone, een plaats waar de kunst een zeldzame bezoeker is. Het is een schoonheidsbeleving van zij die normaal niet aan bod komen. Niet de onnatuurlijke schoonheidsidealen, niet de roze dromen, maar de harde werkelijkheid. Een moeilijke wereld die velen mijden omwille van het schokerende, pijnlijke of gevoelige. Het is de bedoeling om datgene te brengen wat niet in woorden te vertalen is. Het is datgene waar velen onder ons dagelijks mee geconfronteerd worden.Het extreem expressieve haalt de bovenhand."  

"Zoek geen speciale technieken en glazuren als hoogtepunt van zijn werk, want keramiek is slechts een medium, een manier om dingen uit te drukken. Zijn figuren, zijn geen klassieke portretten, maar harde confrontatie met expressie en emotie in zijn zuivere vorm. Ontdek een wereld die zelden aan bod komt."